FT a aflat că în interiorul grupului german se poartă deja dezbateri privind o eventuală oprire a producției modelului VW Polo, după anul 2026. Modelul este produs din 1975 și costă aproximativ 20 de mii de euro, dar soarta sa este pusă sub semnul întrebării în primul rând de investițiile pe care producătorii de mașini vor fi nevoiți să le facă pentru a se conforma normelor de poluare Euro 7. Intrarea acestora în vigoare încă nu a fost decisă, dar este de așteptat ca ele să devină obligatorii din 2025.

“O decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea duratei de viață sau eliminarea completă a modelului VW Polo este acum o discuție deschisă în cadrul companiei germane”, scrie FT, citând persoane care cunosc strategia acesteia.

Polo este al doilea cel mai bine vândut model al VW la nivel global și, pe lângă Europa (în Spania), mai este fabricat și în Brazilia, China și Africa de Sud. La începutul acestui an, Ford a decis, la rândul său, să oprească producția modelului Fiesta, o mașină de asemenea mai ieftină.

Producătorii auto au avetizat deja că schimbarea reglementărilor privind emisiile va duce la creșterea costurilor motoarelor pe benzină, afectând în primul rând prețurile mașinilor mai ieftine. Pe măsură ce produc tot mai multe vehicule electrice, majoritatea grupurilor auto din Europa intenționează să renunțe la modelele pe benzină până în 2035, când UE va interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termine.

VW intenționează deja să producă din 2026 modelul electric ID2, cu un preț de 25.000 de euro, iar până la finalul deceniului și-a propus să facă o mașină electrică mai ieftină de 20.000 de euro, probabil ID1. Ambele modele ar urma să fie făcute în Spania, unde se produce acum Polo, unul la Barcelona, iar cealălalt la Pamplona.

Sursa: FT.com

Foto: Grzegorz Czapski | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday