UPDATE, ora 16:45. Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea”, a confirmat pentru Biziday.ro că o femeie și-a pierdut viața în stațiunea Venus. Persoana a fost scoasă din apă și a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor și a fost declarată decedată. Incidentul s-a întâmplat după ora 15.

Este al patrulea deces produs, astăzi, pe litoral, după ce trei bărbați au fost scoși din apă în stare de inconștiență, la Mamaia, dar nici ei nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

UPDATE, ora 13.20. Un incident separat a avut loc pe Plaja Riviera. Două persoane în pericol de înec au fost scoase din mare. Au fost observate de oamenii de pe plajă plutind în derivă la câteva zeci de metri distanță de mal. Una dintre ele, în stare gravă, a fost preluată cu elicopterul SMURD. Astfel, aceste două persoane se adaugă celor cinci duse în larg de apele mării mai devreme, de pe Plaja Victoria.

Comunicatul integral al IGSU cu bilanțul intervențiilor de astăzi: “Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici.

Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor”.

UPDATE, ora 13.00. ISU Dobrogea confirmă că cele trei persoane aduse în stare de inconștiență la mal nu au mai putut fi resuscitate și au fost declarate decedate. Celelalte două persoane luate de valuri în această dimineață au fost transportate la spital.

Știrea, în forma inițială.

Cinci persoane luate de valuri, în pericol de înec, din cauza mării agitate. Trei dintre ele au fost aduse la mal inconștiente. Oamenii de pe plajă au făcut un lanț pentru a le scoate din apă.

Incidentul s-a produs pe Plaja Victoria, din stațiunea Mamaia. Potrivit DSU, toate cele cinci persoane, duse de valuri în larg, au fost scoase la mal, dar trei dintre ele sunt inconștiente. Li s-au aplicat manevre de resuscitare și au fost transportate la spital, dar nu sunt deocamdată informații suplimentare despre starea lor.

Un lanț uman, format de turiștii de pe plajă, i-a ajutat pe salvamari să îi aducă la mal pe cei prinși de valuri.

Două echipaje SMURD, două ambulanțe și o autospecială pentru victime multiple au fost desfășurate pe plajă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday