Google și-a prezentat chatbotul Bard în februarie, însă a introdus în prezentare un răspuns greșit returnat de acesta, lucru care a provocat scăderea acțiunilor companiei-mamă cu 8%, ceea ce a însemnat o pierdere de 120 de miliarde de dolari. Lansarea propriu-zisă a avut loc în a doua jumătate a lunii martie, dar numai în SUA și Marea Britanie.

Acum, Google spune că în urma feedback-ului primit și a trecerii la PaLM 2, un model de limbaj mult mai capabil, Bard a fost lansat în peste 180 de țări și teritorii și a primit actualizări. De exemplu, acesta are acum abilități mai avansate de calcul și de codare.

În viitor, Google va introduce și funcția de interpretare a imaginilor, prin Google Lens. Utilizatorii vor putea încărca fotografii pe care Bard să le descrie sau vor primi răspunsuri de la acesta sub forma de text + imagine. Toate aceste funcții sunt deja disponibile în ChatGPT, dezvoltat de OpenAI cu ajutorul Microsoft.

O altă noutate pregătită de Google este citarea surselor. Când botul va folosi informații din diverse surse când răspunde la o întrebare, fragmentul preluat va fi subliniat și adnotat cu linkul către sursă.

Sursa: Blog Google

Sursa Foto: Piotr Swat / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday