Australian Strategic Policy Institute, un think tank de apărare și politică strategică, a realizat studiul în urma căruia a constatat că Beijingul a devansat Washingtonul la 37 din 44 de tehnologii critice, cum ar fi baterii, rețele 5G și 6G, apărare, spațiu sau biotehnologie.

China este responsabilă de jumătate dintre cercetările de mare impact în domeniul motoarelor de aeronave, din ultimii cinci ani, inclusiv al motoarelor hipersonice. De asemenea, o cincime din cei mai buni cercetători chinezi au fost școliți în SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, potrivit think tank-ului.

SUA se află pe primul loc în privința vaccinurilor, al sateliților mici, al calcului cuantic și al tehnicilor de calcul foarte avansate. Cercetarea a fost finanțată de Departamentul american de Stat.

Australian Strategic Policy Institute a îndemnat guvernele occidentale să investească mai mult în cercetare, să colaboreze între ele și să țintească un avans rapid în domeniul tehnologiei strategice critice.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday