Toată infrastructura civilă din orașul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, a rămas fără curent după ce Rusia a folosit drone kamikaze pentru a lovi instalațiile energetice, au declarat sâmbătă oficialii locali. O mare parte din regiunea din jurul orașului este, de asemenea, afectată. “Din cauza amplorii pagubelor, toți utilizatorii din Odesa, cu excepția infrastructurii critice (spitale și maternități), au fost deconectați de la electricitate”, a scris primarul Odesei, Gennadiy Trukhanov, pe Facebook.

Odesa, cel mai mare oraș-port al Ucrainei, avea peste un milion de locuitori înainte de invazia Rusiei din 24 februarie. Administrația orașului a scris pe Telegram că atacurile rusești au lovit liniile de transport și echipamentele cheie din regiunea Odesa. Guvernatorul local, Maksim Marchenko, a spus că Rusia a folosit drone kamikaze, și că două dintre ele au fost doborâte deasupra Mării Negre.

Încă din luna octombrie, Moscova a vizat infrastructura energetică a Ucrainei atacând în repetate rânduri cu rachete și drone. Kievul a recunoscut vineri că fiecare centrală termică și hidroelectrică din țară a fost avariată.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday