Update: Ministrul Apărării din Rusia anunță că forțele sale au terminat operațiunea de retragere din regiunea din dreapta Niprului.

Another video from the #Antonivka Road Bridge. pic.twitter.com/M5KxWIjkSr

— NEXTA (@nexta_tv) November 11, 2022

Podul Antonov, care face legătura între Herson și malul stâng al Niprului, a fost aruncat în aer. Podul era folosit de ruși pentru a se retrage de cealaltă parte a râului, iar în timpul ocupației din Herson, drumul a asigurat aprovizionarea cu muniții.

Televiziunea ucraineană de stat a publicat imagini cu importantul obiectiv de infrastructură rutieră distrus. Reuters explică faptul că următorul pod care ar putea fi folosit pentru trecerea Niprului se află la circa 70 de kilometri distanță de orașul Herson. Armata Rusă a anunțat că părăsește orașul miercuri, pentru a adopta poziții defensive (mai ușor de apărat) în stânga râului.

Oficialii de la Kiev nu au emis o reacție oficială până la această oră în care să-i acuze pe ruși de distrugerea podului. În schimb, un cunoscut jurnalist rus pro-Kremlin, Alexander Kots, s-a filmat lângă pod afirmând că “Se pare că Armata Rusă l-a distrus după ce s-a retras”.

Alte site-uri de propagandă rusă au prezentat imagini și filmări cu distrugerile majore, dar și cu retragerea militarilor ruși.

Tot astăzi, rușii au lansat un nou atac cu rachete asupra orașului Nikolaev; șase persoane au fost ucise, după ce proiectilele au lovit un bloc de locuințe. Salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături.

Surse alternative: Reuters, Pravda.ua, Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday