În raportul financiar al primelor nouă luni ale anului 2022, BCR a înregistrat un profit net de 1,539 miliarde de lei, cu o creștere de 34,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, când a înregistrat un profit de 1,141 miliarde de lei.

Datorită veniturilor operaționale mai mari, rezultatul operațional s-a îmbunătățit, ajungând la 1,96 miliarde de lei (+24,7%) în primele nouă luni. 

Venitul net din dobânzi a înregistrat  o creștere de 16,9%, având un total de 2,102 milioane de lei. În ceea ce privește venitul operațional, în primele nouă luni BCR a înregistrat o creștere de 19,7% până la 3,3 miliarde de lei, de la 2,7 miliarde în trecut. 

Rezultatul net din tranzacționare a ajuns până la 452,9 milioane de lei (+69,4%), datorită activității de tranzacționare mai crescute.

Astfel, raportul costuri-venit s-a îmbunătățit în primele nouă luni până la 40,8%, față de 43,2% din aceeași perioadă a anului trecut.

 

Raport complet pe site-ul BCR

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday