Jens Stoltenberg atrage atenția asupra importanței pe care statele NATO o au în susținerea Ucrainei. Spune că războiul ar putea fi de lungă durată, dar consideră că armamentul de ultimă generație al Alianței poate ajuta Ucraina să elibereze teritoriile ocupate de ruși, așa cum ar fi regiunea Donbas.

“Trebuie să ne așteptăm că războiul ar putea dura ani. Nu trebuie să renunţăm la sprijinirea Ucrainei. Chiar dacă costurile sunt mari, nu numai finanțarea sprijinului militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și la alimente”. a declarat Stoltenberg pentru Bild am Sonntag, un săptămânal german.

Secretarul General a anunțat că summit-ul NATO de luna aceasta, de la Madrid, va avea în vedere și aprobarea unui nou pachet de asistență pentru Ucraina, pentru înlocuirea armamentului vechi, de tip sovietic, cu armament modern, la standard NATO.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday