Într-un comunicat transmis de agenția oficială TASS, ministerul vorbește de “atacuri de înaltă precizie” (probabil cu rachete) care ar urma să vizeze “centrele tehnologice ale serviciilor secrete ucrainene”. Cere “tuturor celor care locuiesc în apropierea centrelor SBU și a nodurilor de rețea [de comunicații] din Kiev să-și părăsească casele”.

La un sfert de oră după acest comunicat al rușilor, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că amenințarea în sine este parte din “războiul psihologic purtat de Rusia” cu rolul de a speria populația.

Inițial, Federația Rusă nu a admis că ar putea ținti zone civile, pretinzând că “operațiunea sa specială” vizează doar infrastructura militară a Ucrainei. Deja numeroase zone civile au fost intens bombardate, așa cum s-a întâmplat ieri și astăzi la Harkov. Atacul de ieri s-a făcut cu rachete Grad, care au o precizie foarte slabă.

Surse alternative: TASS, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday